Flere udenlandske boligkøb i Spanien

DC Marbella Real Estate
DC Marbella Real Estate

Boligkøb i Spanien

Stigningen i antallet af udenlandske boligkøb i Spanien fortsatte i første halvår af 2016. Fra januar til juni købte næsten 40.000 udlændinge en bolig i Spanien, 17,5% af det samlede salg af ejendomme i denne periode, ifølge boligportalen Idealista

I første kvartal 2016 købte udlændinge 17,868 boliger, hvilket i andet kvartal steg til 21,798 udenlandske købere. Dermed fortsættes den positive trend for tyvende kvartal i træk.

Den største andel af salg til udenlandske købere var Valencia (11.557), Andalusien (7960) og Catalonien (5732).

Når man ser på antallet af udenlandske købere i procent af det samlede antal, dominerer øerne. På De Kanariske Øer udgør boligkøb med udenlandske købere 40,8% af de samlede boligkøb. På Baleariske Øer er tallet 37,1% af det samlede ejendomssalg og i Valencia 34,1%.

Middelhavskysten synes at forblive det foretrukne sted for udenlandske købere, hvor Valencia og Andalusien tog den største del af salget.

Hvis vi tilføjer regionstallene fra Murcia (1873) og Balearerne (2804) er resultatet, at tre ud af fire boliger på Middelhavskysten, der købes af udlændinge (75,4%).

Ejendomskøb af udlændinge var knappe i Cantabria (97), og La Rioja (105).

Det bliver interessant, at se om UK´s beslutning om at forlade EU vil have en negativ effekt på det spanske ejendomsmarked, men det ser ikke umiddelbart sådan ud. Selvom englænderne stadig er den største gruppe expats i Marbella og Costa del Sol, er variationen af expats så stor, at effekten må antages at blive begrænset.

MJ